Drømmen om Israel

Drømmen om Israel - Nils A. Butenschøn | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Nils A. Butenschøn
DIMENSJON
3,20 MB
FILNAVN
Drømmen om Israel.pdf
ISBN
8262553904608

BESKRIVELSE

Hvordan skal vi forstå sammenhengen mellom jødeproblemet i Europa og Palestinaproblemet i Midtøsten? På hvilken måte er sionismen et svar på antisemittismen? Hva slags nasjonalisme er egentlig sionismen? Hva innebærer det at staten Israel er opprettet som en jødisk nasjonalstat; hvordan er dens forhold til jødedommen, til jødene utenfor staten og til palestinerne? Hvordan har sionistiske tenkere det siste hundreåret begrunnet kravet om en egen stat for jøder og retten til Palestina? Hvordan er forholdet mellom disse tenkernes utopiske visjoner og staten Israel slik den fremstår i dag? Er staten Israel et demokrati eller en rasistisk stat ? eller må vi finne andre begreper? Dette er spørsmål som tas opp til drøfting i denne boken. Den kom ut første gang i 1984, og vakte betydelig oppsikt. Utviklingen de siste årene, med krig i Midtøsten og heftig debatt i Norge om staten Israel, har igjen gjort boken brennaktuell - igjen. Sagt om første utgave av Drømmen om Israel:«Det tristeste i norsk Midtøsten-debatt er den enten/eller holdning den er preget av. Det virker som om mange av debattantene hater jødene av forståelse for palestinerne eller omvendt. Drømmen om Israel er totalt sett en redelig og nyttig intellektuell utfordring som ikke minst får frem mangfoldet i jødisk historie og jødedommen.»Jahn Otto Johansen, Dagbladet«... et helt nødvendig korrektiv i norsk debatt om Midt-Østen»Ole Kristian Grimnes, historiker«Kan man læse et norsk så danskpræget, som netop danskere kan lide det, så kan man her læse den hidtil bedste bog om zionismen?Det er en bog med meget gods i. Den bør læses af mange.»Morten Thing, Information

Bøker / NOTERT / SENSUR. Bøker / NOTERT / SENSUR.

Det mest sentrale spørsmålet i konflikten er hvem som har mest rett til å kontrollere og bo i området. Drømmen om Israel er totalt sett en redelig og nyttig intellektuell utfordring som ikke minst får frem mangfoldet i jødisk historie og jødedommen.» Jahn Otto Johansen, Dagbladet «... et helt nødvendig korrektiv i norsk debatt om Midt-Østen» Ole Kristian Grimnes, historiker Drømmen om et bedre liv i Israel.

RELATERTE BØKER