For djevelen er alt mulig

For djevelen er alt mulig - Brita Pollan | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Brita Pollan
DIMENSJON
12,17 MB
FILNAVN
For djevelen er alt mulig.pdf
ISBN
7944850205760

BESKRIVELSE

For djevelen er alt mulig rekonstruerer hva som var god kristendom på 1700-tallet - hva det var aktuelt å tvinge samene til å tro på da de skulle kristnes. Kildene er skrifter om den gamle samiske kulturen, forfattet av kristne lærere, prester og misjonærer. Troen på Djevelen var sterk. Samisk kultur ble oppfattet som djevelstyrt og samene som djevelbesatte. Senere samiske kilder viser at samene på sin side tolket kristendommen inn i sitt virkelighetsbilde, og at kulturforskjellene var store.Pollan hevder at dagens lærebøker har mye til felles med 1700-tallskildene når de gir et bilde av kulturen som uutviklet og preget av overtro og misforståelser.

Kildene er skrifter om den gamle samiske kulturen, forfattet av kristne lærere, prester og misjonærer. For djevelen er alt mulig rekonstruerer hva som var god kristendom på 1700-tallet - hva det var aktuelt å tvinge samene til å tro på da de skulle kristnes. Kildene er skrifter om den gamle samiske kulturen, forfattet av kristne lærere, prester og misjonærer.

Aina Gamst, en fargerik politiker, blir funnet avkledd og drept. En mann knyttes til åstedet, og saken virker opplagt for politiet. Djevelen er tilsynelatende rød på grunn av en Coca-Cola reklame som viser djevelen suge på en svart væske.

RELATERTE BØKER