Janus

Janus - Terje G. Simonsen | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Terje G. Simonsen
DIMENSJON
9,38 MB
FILNAVN
Janus.pdf
ISBN
3739476816447

BESKRIVELSE

Alf Larsen (1885-1967), dikter og essayist, forlagsgründer og redaktør, anarkist og antroposof, var redaktør i tidsskriftet Janus 1933-41. Han kastet seg inn i tidens opphetede idékamper og satte preg på deler av tidens kulturliv. Forfatteren setter Janus inn i en idéhistorisk kontekst, både med linje bakover i tid, og også relatert til mellomkrigstidens kulturelle, og idémessige landskap. Boken er relevant for enhver som er interessert i norsk ide- og mentalitethistorie. Har litteraturliste.

Årets første måned, januarius, bar hans navn, og den første dag i hver måned var viet ham. En dobbelport i nordøsthjørnet på Forum i Roma var viet til Janus; i midten stod et bronsebilde av guden, med to ansikter, mot øst og vest. Janusfabrikken, Espeland.

Janus har krevd - og fått - bekreftelser fra sine garnleverandører som sikrer at ullkjøpene kommer fra leverandører som ikke praktiserer denne typen handlinger overfor merinosauene. Ull skal være godt å gå med, ikke bare for mennesker, men også for sauene. Janus er et norsk merke som produserer veldig gode barneklær i varm ull.

RELATERTE BØKER