Bløffer og bløffmakere

Bløffer og bløffmakere - Tore Sørensen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tore Sørensen
DIMENSJON
12,32 MB
FILNAVN
Bløffer og bløffmakere.pdf
ISBN
9242807960902

BESKRIVELSE

Bløffer og bløffmakere - episoder fra bedrageriets kulturhistorie er en annerledes faktabok. Den er som en historisk roadmovie hvor du møter kjente vitenskapsmenn side om side med alle mulige rare skapninger. Boken handler nemlig om eminente og utspekulerte bløffmakere som opererte i gråsonen, innen områder som vitenskap, litteratur, underholdning og media. En god bløff krever ikke nødvendigvis at offeret er en godtroende dust. Noen ganger holder det å bare være litt unøyaktig med data eller kilder... Forfatteren oppdaget bløffens forunderlige kraft for flere år siden, da han fikk på trykk sin egen anmeldelse av bandet han selv spilte i. Denne aha-opplevelsen medførte grundige studier av litteratur om historiske vellykkede bløffer og bløffmakere. Han er i dag utgiver av bladet Kuriositetskabinettet, kaller seg bløffolog og kurator for Humbugoteket i Oslo (HuiO), trolig landets største samling av bøker om emnet.

Iranerne tolker nok egentlig amerikanerne som bløffmakere. I videoklippet nedenfor kan du se når hun, iført parykk og sminke, konfrontere mannen og setter ham på plass. Forhåpentligvis kommer ingen til å bli utsatt for hans bløffer igjen! Det finnes aldeles for mange bløffmakere der ute som bare er ute etter å lures. En norsk omtale er å finne i boken Bløffer og bløffmakere.

Eksperimentet gikk ut på å introdusere en gruppe fagpersoner for en falsk foreleser. Fagpersonene besto av psykologer, psykiatere, sosialarbeidere og pedagoger. Det er slett ikke unormalt at innvandrere oppgir falsk identitet når de søker asyl i Norge. Noen bløffmakere er helt utrolige.

RELATERTE BØKER