Befolkningslære

Befolkningslære - Preben Munthe | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Preben Munthe
DIMENSJON
10,66 MB
FILNAVN
Befolkningslære.pdf
ISBN
4490017671222

BESKRIVELSE

Denne boken gir en innføring i demografisk analyse og behandler en del økonomiske og sosiale befolkningsspørsmål. Den omhandler både norske og internasjonale forhold.Diskusjonen om en bærekraftig utvikling i verden har gitt befolkningslæren ny aktualitet. Økningen i verdens folketall har aldri tidligere vært så rask som i de seneste tiår. Prognosene viser også at veksten fortsatt vil bli meget sterk og at verdens folketall neppe vil kunne stabiliseres før det blir dobbelt så stort som det er i dag.Det er nærliggende å spørre om jorden kan underbringe enda 5-6 milliarder mennesker. Vil produksjonen av mat bli stor nok? Vil en økning i produksjonen skape forurensninger og miljøødeleggelser som undergraver det daglige liv?Professor Preben Munthe behandler i denne boka den rene demografiske analyse, samt en rekke sentrale økonomiske og sosiale befolkningsspørsmål:Demografi og befolkningsstudierBefolkningens tilstand og vekstDødelighetFødsler og fruktbarhetEkteskap og skilsmisserVandringer og flyttingerKohortanalyseBefolkningsfremskrivelser og stabile befolkningerBefolkningsutviklingens stadierGenerasjonsbølgerMalthusBefolkningsoptimumVerdens befolkning

Hvilken teori hadde Malthus om befolkningsvekst og matproduksjon? Demografi er da altså betegnelse på befolkningslære. Det handler om studien av utviklingen og størrelsen til befolkningen.

Dvs. læren om befolkningers størrelse, kønsfordeling, civilstand og alder.

RELATERTE BØKER