Den lange overfarten

Den lange overfarten - Odd S. Lovoll | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Odd S. Lovoll
DIMENSJON
7,15 MB
FILNAVN
Den lange overfarten.pdf
ISBN
4767243419121

BESKRIVELSE

Den lange overfarten undersøker et kapittel i norsk utvandringshistorie som aldri har blitt fortalt før. Odd Lovoll viser hvordan Quebec, Montreal og andre havnebyer i Canada ble inngangsporten for norske utvandrere til Nord-Amerika, og dermed erstattet New York som den viktigste destinasjon fra 1850 til slutten av 1860-tallet. I løpet av disse årene gikk 94 prosent av norske utvandrere i land i Canada. Innføringen av frihandel lot norske seilskuter ta del i den lukrative trelasthandelen mellom Canada og de britiske øyer. Skip fraktet tømmer én vei over Atlanterhavet og utvandrere vestover. For de aller fleste som steg i land i kanadiske havnebyer, ble Canada en korridor til endelige reisemål i øvre Midtvesten, primært Wisconsin og Minnesota. Boken inneholder personlige emigranterfaringer overlevert i familier som innvandret, støttet av omfattende forskning. Den formidler fortellinger om lidelse, utholdenhet, nederlag og suksess blant mennesker som søkte et bedre liv i et nytt land.

Helen Davenport er guvernante i en velstående familie, men lengter etter å få sin egen familie. En del av disse hadde med seg barn på den lange overfarten. Selv om ARC har et profesjonelt opplegg med stor vekt på sikkerhet og trygghet, er Lita og Svein skeptiske til at folk våger seg på å krysse Atlanterhavet før de har fått en hel del erfaring i havseiling. Den mystiske baronen som har vunnet henne, vil gifte henne bort til sønnen sin.

Forfattere Bøker Om Forlaget Aktuelt Forfattere Bøker Om Forlaget Slaveskipene ble fylt opp med slaver, og det var trange kår under den mange måneder lange overfarten til Amerika. Denne lisensen gir deg rett til å dele og bruke dette innholdet på visse vilkår.

RELATERTE BØKER