Rektorrollen

Rektorrollen - Øyvind Glosvik, Gjert Langfeldt, Knut Roald | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Øyvind Glosvik, Gjert Langfeldt, Knut Roald
DIMENSJON
4,90 MB
FILNAVN
Rektorrollen.pdf
ISBN
5618990412632

BESKRIVELSE

Budskapet i boka Rektorrollen er at ledelse betyr å handle og å skape. Som skoleleder «skaper» man utdanning og utdanningsinstitusjoner gjennom handlinger og valg. Både før, under og etter handling stilles det krav om refleksjon knyttet til roller, holdninger, verdier, kloke og mindre kloke måter å jobbe på. Vi tror at det er i de daglige handlingene og i møtene mellom mennesker at verdier i skolen blir skapt, at danning, utdanning og kunnskap blir skapt. Skoler er fulle av møter mellom mennesker. Møter som kan være dannende og skapende, dersom de ledes av mennesker som ser det store bildet i de små møtene og de hverdagslige handlingene. Når en rektor i det daglige gjør handlingsvalg, innebærer det prioriteringer mellom flere valgmuligheter. Valg av én retning viser at det finnes andre retninger. Valg av ett perspektiv viser at det finnes andre perspektiv. Det er gjennom aktive valg, ledere utøver ledelse, og dermed i stort og i smått skaper virkelighet for andre mennesker. Det betyr at man kunne ha skapt en annen virkelighet. Det er derfor ledelse er viktig. Det er derfor skoleledelse er viktig.

Både før, under og etter handling stilles det krav om refleksjon knyttet til roller, holdninger, verdier, kloke og mindre kloke måter å jobbe på. Rektorrollen Robinson, V. (2014).

Sudbø er rektor ved Åmot skole i Vinje kommune. Fig. 19: Rektorrollen er betydelig endret de siste årene Det er også en stor andel av lærerne, 25 prosent, som sier at de ikke har god kunnskap om arbeidstidsavtalen ved sin skole.

RELATERTE BØKER