Russland 1917

Russland 1917 - Per Egil Hegge | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Per Egil Hegge
DIMENSJON
6,43 MB
FILNAVN
Russland 1917.pdf
ISBN
8295417667881

BESKRIVELSE

To store omveltninger i 1917 sendte både Russlands og verdens historie i en helt ny og uforutsett retning. I mars falt Romanov.dynastiet, som hadde regjert riket i over 300 år. I november gjennomførte bolsjevikene en målbevisst fraksjon i det russiske sosialdemokratiske partiet et statskupp som veltet den midlertidige regjeringen. Under Vladimir Lenins ledelse innførte de et diktatur med maktmonopol som ideologisk hovedprinsipp. Om dette høydramatiske året, som ikke kan forstås uten at man samtidig berører både årsakene og de enorme historiske konsekvensene, har Per Egil Hegge skrevet en medrivende beretning. per egil hegge (f. 1940) er norsk journalist og redaktør, ansatt i Aftenposten fra 1962 til 2005, hvor han bl.a. var redaktør av A-magasinet 1984 88 og kulturredaktør 1993 98. Han har også vært avisens utenrikskorrespondent i London, Moskva og Washington. Hegge har utgitt flere biografier, debattbøker og bøker om språk.

Transitt via Russland er derfor heller ikke mulig. De eneste flyvninger til Europa nå er eventuelle EU-koordinerte... Die Februarrevolution (russisch Февральская революция / Transkription Fewralskaja Rewoljuzija) des Jahres 1917 beendete die Zarenherrschaft in Russland.Der Name geht auf den damals in Russland geltenden Julianischen Kalender zurück, denn nach diesem begann die Revolution am 23.

I flere år måtte Moskva kjøpe korn fra erkefienden USA. Den russiske revolusjonen blir bruka om to hendingar i 1917, februarrevolusjonen og oktoberrevolusjonen, og i vidare tyding inkluderer omgrepet også «generalprøva» i 1905 og hendingane i åra frå 1918 til førstninga av 1920-talet, til det nye styret i det russiske riket var konsolidert. Liste over Russlands statsministre er en liste over statsministre (russisk: Председатель Правительства, Formann av regjeringen) og andre ledere av regjeringen i Russland.. I Russland er den utøvende makten delt mellom statsministeren som er regjeringssjef og presidenten som er statssjef.

RELATERTE BØKER