Slaget i Hafrsfjord

Slaget i Hafrsfjord - Torgrim Titlestad | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Torgrim Titlestad
DIMENSJON
3,55 MB
FILNAVN
Slaget i Hafrsfjord.pdf
ISBN
5546484739226

BESKRIVELSE

Slaget i Hafrsfjord ca.872 utgjorde et viktig vendepunkt i norgeshistorien. I tradisjonelle historiefortellinger heter det at da ble Norge samlet til ett rike. Men hvorfor sto slaget og hvilken betydning fikk det for landets utvikling? Denne boken beskriver mulige årsaker til slaget og følgene det fikk i tiden etterpå.Professoren er både pedagogisk og skarpskodd. Han begrunner friskt sine synspunkter på de historiske drivkreftene. En slags «barnebøker»for voksne, og det er positivt ment. Godt alternativ til skolepensum.Fredrik Wandrup, DagbladetBoken en beretter om Harald Hårfagres vei til makten og hvordan regiment hans utfordret sterke motkrefter i befolkningen. Noen valgte å flykte fra landet og videreutviklet det gamle frihetlige tingsystemet på Island eller øyene i Vesterhavet. Det reises kritiske spørsmål om den nye kongens krav om underkastelse for kongemakten. Vi får også innsyn i det fascinerende mytestoffet om kong Harald og rikssamlingen som et prosjekt utført på oppfordring av jotunkongen Dovre i Dovrefjell. Rikt illustrert i farger.

I MUSEUM forteller historiker Titlestad om de nye ... Sider i kategorien «Slag i Norge» Under vises 82 av totalt 82 sider som befinner seg i denne kategorien. Mener å ha funnet nye spor etter Slaget i Hafrsfjord Pressemelding • jan 15, 2020 15:29 CET NORGES FØDSEL: Slaget i Hafrsfjord betegnes ofte som "Norges fødsel". Funn i Hafrsfjord er en frivillig organisasjon som leter etter tegn til slaget som samlet Norge til ett rike. De har holdt på i fire år, og det var i 2017 at Samlerhuset ble med som en av flere hovedsponsorer. Sagapakken Vikingarven med minnemynt Slaget i Hafrsfjord SUPERTILBUD! Sagapakken med en verdi av kr.

Slaget er skildret i et velkjent kvad, Haraldskvæði av Torbjørn Hornklove eller Tjodolv fra Kvine. Kvadet nevner to av Haralds motstandere i slaget ved deres økenavn: Kjotve (Tjukken) og Haklang (Langhaken).

RELATERTE BØKER