Eksperimentet Afghanistan

Eksperimentet Afghanistan - Astri Suhrke | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Astri Suhrke
DIMENSJON
9,57 MB
FILNAVN
Eksperimentet Afghanistan.pdf
ISBN
1777781663310

BESKRIVELSE

I ti år har det internasjonale samfunnet vært engasjert i et enormt eksperiment i Afghanistan. Etter 2001 skulle landet gjenoppbygges etter langvarig strid og sosiale omveltninger, og omskapes til et fredelig, demokratisk og moderne samfunn. Slik gikk det ikke. Hvilke krefter formet dette ambisiøse prosjektet og hva gikk galt? I denne boken avdekkes de dype motsetningene mellom å føre krig med en hånd og bygge fred med den andre, mellom krav om ekstern kontroll og raske resultater, og mellom ambisjonen om å skape en legitim, effektiv og demokratisk stat, og en politikk som gjorde staten totalt avhengig av internasjonal støtte og oppmuntret til omfattende korrupsjon.Eksperimentet Afghanistan er et viktig bidrag til en gryende kritisk forskning omkring internasjonale intervensjoner. Den skaper ny forståelsen av hva som kan oppnås, hvordan exit-strategier kan formes, og hvordan lignende «eksperimenter» kan unngås.

Paperback 169,-E-bok 99,- Med mandat til å drepe : norske skarpskyttere i ... Det skriver hun i boken «Eksperimentet Afghanistan», som kom ut på engelsk i fjor og på norsk i år. Et av hennes viktigste budskap er at det ligger dype motsetninger i det å føre krig samtidig som man forsøker å skape fred.

Etter 2001 skulle landet gjenoppbygges etter langvarig strid og sosiale omveltninger, og omskapes til et fredelig, demokratisk og moderne samfunn. Krig og konflikt har preget Afghanistans nære historie. I 1973 ble kongen avsatt i et kupp.

RELATERTE BØKER