Veien til Sverige

Veien til Sverige - Torleif Lyngstad | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Torleif Lyngstad
DIMENSJON
5,26 MB
FILNAVN
Veien til Sverige.pdf
ISBN
8716437925298

BESKRIVELSE

Sverige var målet for nærmere 50 000 nordmenn som flyktet fra de tyske okkupantene i årene 1940-1945. Over 4000 av disse var fra Troms og Finnmark. Denne boken tar for seg grunnene til at folk fra Nord-Troms og Finnmark rømte til Sverige. Flyktningene utsatte seg for store påkjenninger for å komme seg i sikkerhet. De fikk ofte hjelp av flyktningloser, som i ettertid ikke har fått den oppmerksomheten og anerkjennelsen de fortjente. Det samme gjelder for beboerne langs svenskegrensen i nord, som også viste en stor innsats for flyktningene. I tillegg til selve flukten beskrives også hvordan de norske flyktningene ble mottatt i Sverige. Målet med Veien til Sverige er å løfte fram en del av krigshistorien i Nord-Troms og Finnmark som hittil ikke har fått så mye oppmerksomhet. Torleif Lyngstad er født i Birtavarre i Kåfjord og er lokalhistoriker. Han har tidligere publisert artikler og to bøker.

Med denne boka ønsker forfatteren å løfte fram en del av krigshistoria... Biltur til Sverige 3: Høyt og lavt i DALARNA. Enten dere trives best i full fart i høyden, langt under jorden eller midt imellom, er det bare å legge bilturen til Sverige med familien om Dalarna.

mars 2020 kl. 16:11 Veien til Sverige fortsatt stengt.

RELATERTE BØKER