Trinitarisk tro og tenkning

Trinitarisk tro og tenkning En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
4,6 MB
FILNAVN
Trinitarisk tro og tenkning.pdf
ISBN
4916879578570

BESKRIVELSE

Denne boken er en hyllest til professor Svein Rises mangeårige gjerning som teologisk forsker, forfatter og lærer. Gjennom sitt arbeid ved NLA Høgskolen i Bergen og gjennom andre institusjoner har han bidratt med en omfattende forskning innenfor systematisk-teologiske tema. Han har vist en særlig interesse og et utstrakt engasjement for trinitarisk teologi. Forskere fra ulike teologiske og filosofiske fagmiljø i Norden bidrar i dette festskriftet med artikler relatert til Rises interesseområder som, foruten trinitarisk teologi, omfatter blant annet dogmatikk, patristikk og religionsfilosofi. Boken er derfor også et innspill til den pågående systematisk-teologiske forskningen.

Publisert 2015 av Knut-Willy Sæther, Gunnar Innerdal Publisher: Portal forlag. Issues in Science and Theology: What is Life? [ISBN 978-3-319-17406-8] 207s.

Det finnes flere alternative syn på forholdet mellom Fader, Sønn og Den hellige ånd enn treenighetslæren, og et av de mest utbredte er enhetslæren eller modalismen som sier at Fader, Sønn og Den hellige ånd er manifestasjoner av én og samme (Gud ... Om Trinitarisk tro og tenkning Denne boken er en hyllest til professor Svein Rises mangeårige gjerning som teologisk forsker, forfatter og lærer. Gjennom sitt arbeid ved NLA Høgskolen i Bergen og gjennom andre institusjoner har han bidratt med en omfattende forskning innenfor systematisk- teologiske tema. "En betraktelse av östkristen treenighetstro och motivet filoxenia i den bysantinska klippkyrkan Çarıklı i Kappadokien".

RELATERTE BØKER