Undersøkende journalistikk

Undersøkende journalistikk - Finn Sjue | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Finn Sjue
DIMENSJON
10,2 MB
FILNAVN
Undersøkende journalistikk.pdf
ISBN
8241726122778

BESKRIVELSE

Finn Sjue har skrevet en spennende og høyst uvanlig fagbok. I en personlig og direkte stil beskriver han gravejournalistikkens opp- og nedturer. Han lar fortellinger, filosofi og refleksjon gå hånd i hånd med praktiske metoder og leveregler av høy nytteverdi. Han ønsker å rive «den hvite ridder» ned fra sin høye hest og vise at gravejournalistikk slett ikke er til bare for de få enerne med store ressurser i ryggen. Den som har holdning, vilje og kunnskap, kan komme langt. Undersøkende journalistikk bygger i stor grad på forfatterens egne erfaringer. Han inviterer leserne med på en reise gjennom et fargerikt og ofte komplisert landskap, og det er ikke bare glansbildene han presenterer. Forfatteren forteller også åpent om hvorfor noen saker mislykkes totalt. Dermed blir det mye klarere hvilke grep og metoder, ikke minst kildekritikk, som fører til gode resultater og hvilke som fører på avveier.

Samtidig er avsløringene en påminnelse om hvor viktig undersøkende journalistikk er.. Skrevet av Silje Thalberg, journalist og lærer Journalistikk er arbeidet med å dokumentere hendelser i samtiden, og produktet av denne prosessen.Journalistikk skiller seg fra skjønnlitteratur ved at journalister kun unntaksvis benytter seg av direkte fiksjon for å formidle begivenheter.

Boken Gravende journalistikk.Metode, prosess og etikk er en artikkelsamling med bidrag fra 16 forskjellige forfattere. Resultatet er blitt en bok på 415 tettskrevne sider, delt i tre deler: I del 1 gir Guri Hjeltnes et kort overblikk over den norske gravejournalistikken fra 1990 til 2012, og Morten Møller Warmedal beskriver utviklingen i mediene og de endrede vilkårene for ... Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse (SKUP) har som formål å inspirere til undersøkende journalistikk i norske medier.

RELATERTE BØKER