Holleia

Holleia - Arnt Berget | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Arnt Berget
DIMENSJON
5,62 MB
FILNAVN
Holleia.pdf
ISBN
2234713012437

BESKRIVELSE

Holleia er skogområdet som for snart 170 år siden ble udødeliggjort gjennom Peter Chr. Asbjørnsens legendariske historie "En tiurleik i Holleia". Fortsatt slåss tiurene om røyenes gunst i Holleia-skogene, men i dag med tømmerhoggeren, friluftsmannen og naturfotografen Arnt Berget som tilskuer. I denne boka forteller Berget ikke bare livshistorien til Svarten, Sjeiken, Saddam, Blair og de andre tiurene i Holleias dype skoger, men han gir også et høyst personlig portrett av dette skogområdet som ligger "midt" i Buskerud, mellom Tyrifjorden og Krøderen i kommunene Modum, Krødsherad og Ringerike. Her kan du lese om alt fra dyreliv og planter til tømmerhogst, seterliv, mineralutvinning, gruvedrift og motstandskamp under krigen.

Kategori: Li Kommune: Ringerike, Viken. SSR-ID: 787673 (2345313) Nyheter fra Yr.

Det er lite rekreasjon i området, da koia ligger 800 m innenfor låst bom på skogsbilveien. Hytte ved Haukvannet i Holleia leies ut. Hytta ligger like ved Haukvannet, det er heller ikke langt til Sørlitjern og Øyvannet hvor det er gode fiskemuligheter.

RELATERTE BØKER