Estetikkens ekstreme fenomenologi

Estetikkens ekstreme fenomenologi - Asger Jorn | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Asger Jorn
DIMENSJON
10,48 MB
FILNAVN
Estetikkens ekstreme fenomenologi.pdf
ISBN
1600380542270

BESKRIVELSE

Danske Asger Jorn (1914-1973) er kjent som en av 1900-tallets mest betydelige malere og som grunnlegger av avantgarde-bevegelser som CoBra og Den situasjonistiske internasjonale, men han var også en svært allsidig skribent. Ifølge Jorn var kunstneren en «profesjonell amatør», som ikke burde la sine interesser begrense seg til ett felt. Tekstene i Estetikkens ekstreme fenomenologi gir et innblikk i Jorns tenkning om kunst og samfunn, fra den tidlige programartikkelen «Intime banaliteter» i 1941, via hans estetiske hovedverk Held og hasard (1952) til en rekke «meddelelser» fra Skandinavisk Institut for Sammenlignende Vandalisme (SISV) på 1960-tallet. Jorns estetikk karakteriseres ved en radikal åpenhet: Kulturhistoriske tradisjoner og kunstfilosofiske spekulasjoner drøftes her side om side med marxistisk verditeori, geopolitikk og atomfysikk. . Ellef Prestsæter, som skriver doktoravhandling om Asger Jorn og sammenlignende vandalisme, har stått for.tekst- og billedutvalg, og i bokens etterord argumenterer han for relevansen av Jorns tekster i dag. Oversettelsen er ved Agnete Øye.

I anledning lanseringen av boken "Estetikkens ekstreme fenomenologi", legger vi tungen på vektskålen og inviterer til en kveld der du kan bli kjent med Jorn som politisk engasjert eksperimentator, skribent, teoretiker og bokkunstner. Siste LATE NIGHT i den fargesprakende utstillingen JORN+MUNCH. Museet holder kveldsåpent og vi inviterer til en innholdsrik tunge-kveld.

åpner med manifestet «Intime banaliteter». Det ble publisert 1941 i kunsttidsskriftet Helhesten, som utkom med ni numre i løpet av de første krigsårene i Danmark. Asger Jorn ESTETIKKENS EKSTREME FENOMENOLOGI Tekstene i Estetikkens ekstreme fenomenologi gir et innblikk i Asger Jorns tenkning om kunst og samfunn, fra den tidlige programartikkelen «Intime ... Kjøp bøker av Asger Jorn.

RELATERTE BØKER