Følelsen av hva som skjer

Følelsen av hva som skjer - Antonio R. Damasio | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Antonio R. Damasio
DIMENSJON
12,37 MB
FILNAVN
Følelsen av hva som skjer.pdf
ISBN
4590056387605

BESKRIVELSE

Gjennom en rekke eksempler fra nevrologien, dvs. pasienter med en eller annen lokaliserbar hjernesvikt, argumenterer forfatteren for eksistensen av to bevissthetsdimensjoner, en "kjernebevissthet" og en "autobiografisk bevissthet", at disse er knyttet til bestemte kjernestrukturer, at selvets bestandighet er knyttet til kroppens indre selvregulering og at bevisstheten er den evolusjonsutviklede funksjon som tillater organismen å forholde seg på en sofistikert måte til hva omverdenen gjør med en. Leseren blir gjennom hele boken oppdatert med hensyn til en del nyere kunnskap om hjernen og dens funksjoner. Har register.

I tillegg til hjelp med identifisering, benevning og validering av følelser, får foreldre hjelp til å gjenkjenne og møte behovet som hører til følelsen. Eksempelet viser at følelser påvirkes av både hva som skjer (noen sparker deg!) og hvordan du tolker det som skjer (å ja, en blind person, han gjorde det jo ikke med vilje, stakkar). Begrepet Rødtanker brukes om tanker som kommer automatisk, raskt, og kan bidra til å forsterke dårlig humør. Parallelt skjer en modning av nervesystem og hjerne.

Alt er ikke like lett å forstå. Derfor får du dette heftet som er laget spesielt for deg.

RELATERTE BØKER