Iboende brist

Iboende brist - Thomas Pynchon | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Thomas Pynchon
DIMENSJON
9,71 MB
FILNAVN
Iboende brist.pdf
ISBN
1006801149100

BESKRIVELSE

En munter og lettlest Thomas Pynchon-roman fra det sene sekstitallets Los Angeles.Larry «Doc» Sportello er 29 år. I en konstant lett omtåket marihuanarus snubler han rundt som privatdetektiv i LA. Syttitallet er like rundt hjørnet, og mange av sekstitallets ideer om «et annet samfunn» står for fall. Doc leter etter ekskjærestens elsker, den styrtrike eiendomsmogulen Mickey Wolfmann, som vil kvitte seg med formuen og bygge en friby ute i ørkenen, men underveis roter han seg inn i korrupsjon, mord og kidnapping, et narkotikakartell og en mystisk organisasjon kalt Gylne Huggtann.Tittelen viser til noe som det ikke går an å gjøre noe med, og henspeiler på både tiden og tidsånden. Dette er kanskje Thomas Pynchons mest lettleste roman, her følger vi én hovedperson i én kronologisk handling. Men de Pynchon-karakteristiske innfallene er legio, også her. Sangtekster, slapstick-humor, tullete personnavn og konspirasjonsteorier florerer, og dialogene går over stokk og stein. I USA ble romanen rost og bejublet, og flere trakk sammenlikninger med filmen «The Big Lebowski», og pekte på Doc som en litt smartere versjon av The Dude fra Coen-brødrenes film.«Iboende brist er en i det store og hele munter affære.» Louis Menand, The New Yorker«Bak mye av Pynchons komplisering fins det en enkel tristhet over de tapte mulighetene og alt det som Amerika velger å gjøre mot seg selv.» Christopher Tayler, The Guardian

Sendes innen 1-3 virkedager. Kjøp boken Iboende brist av Thomas Pynchon (ISBN 9788205400610) hos Adlibris.com.

Songe-Møller Ibsen translated - Kristian Smidt Ibsens Brand - Erik Bjerck Hagen Ibsens modernisme - Toril Moi Thomas Pynchon kommer med romanene «Iboende brist» og «Mot dagen». Arto Paasilinas «En lykkelig mann», handler om en mislykket ingeniør som tar hevn.

RELATERTE BØKER