Nidarosdomen

Nidarosdomen - Gunnar Danbolt | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gunnar Danbolt
DIMENSJON
8,25 MB
FILNAVN
Nidarosdomen.pdf
ISBN
2918342713581

BESKRIVELSE

Boka forteller Nidarosdomens historie som begynner med Olav den helliges fall og fortsetter bl.a. med pilegrimsvandringer fram til reformasjonen, brannen i 1531 og vedtaket i 1868 om å gjenreise Nidarosdomen i full størrelse. Har litteraturliste og register.

Restaureringen av vestfronten pågikk fra 1901 til 1969, og siste statue ble satt opp i 1983.Denne delen av kirken er også den yngste av den opprinnelige konstruksjonen, erkebiskop Sigurd Eindrideson la ned grunnsteinen til ... Nidarosdomen. Norges nasjonalhelligdom, reist over Olav den Helliges grav.

Kong Olav 5, kong Harald og dronning Sonja er blitt signet i kirken. De norske riksregaliene ble tidligere oppbevart i et kapell i domkirkens nordre vestfronttårn, her var kroner, septre, riksepler, rikssverd og ... Nidaros Cathedral receives an annual fund from the government budget for restoration works and to promote its historical value through guided tours and special events.

RELATERTE BØKER