Drømmen om Amerika

Drømmen om Amerika - Toril Brekke | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Toril Brekke
DIMENSJON
8,92 MB
FILNAVN
Drømmen om Amerika.pdf
ISBN
1585056952230

BESKRIVELSE

Hvem var de, disse 52 nordmennene som reiste over havet til Amerika med sluppen Restauration i 1825? Hvilke drømmer drev dem til å våge den strabasiøse overfarten i en altfor liten båt? De som reiste var kvekere og haugianere, forfulgt for sin tro. Senere kom bønder, tynget av skatter. Og plassfolk og innerster. Noen var på kant med øvrighet og embetsverk. Felles var lengselen etter frihet og hungeren etter jord. "Drømmen om Amerika" er første bind i Toril Brekkes store beretning om den norske utvandringen.

16 år gamle Robert Nordheim dro alene fra Kvam til Cresco i Amerika i 1894. Gutten hadde en vilje av stål, tro på seg selv - og ikke minst: Drømmen om Amerika.

Murer har sjelden vært et utgangspunkt for godt naboskap, så hva er det … Drømmen om Amerika Les mer » Drømmen om Amerika "Brekke har her skapt noen skikkelser som ikke later en leser uberørt. Her er heftige følelser, plagsomme minner, sterke drømmer - levende mennesker." Svein Johs Ottesen, Aftenposten "En gripende beretning beregnet på et bredt publikum.

RELATERTE BØKER