Kvotebaronar

Kvotebaronar - Gunnar Grytås | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gunnar Grytås
DIMENSJON
7,23 MB
FILNAVN
Kvotebaronar.pdf
ISBN
4913603024906

BESKRIVELSE

Historiene frå kysten er ulike. Mange handlar om privat rikdom skapt på kort tid.Andre om forfall og avmakt i samfunn der kvotebaronar og konsesjonsadel har skaffaseg arvesølv på billigsal. Nye klasseskilje har oppstått i ei næring der solidariteten eingong var så viktig. I dag spør folk korleis fisken, ein felles ressurs så kjapt er blitt spekulasjonsobjekt. Samtidig som vi no for alvor innser kor verdifulle kvotene og konsesjonane er, flyt verdiane bort frå kysten.Mange har utpeika Kjell Inge Røkke og tidlegare fiskeriminister Svein Ludvigsen som agentar for privatiseringa. Men også Arbeidarpartiet og Norges Fiskarlag har eit stort ansvar for ein politikk som har samla kvoter og konsesjonar på stadig færre hender. Havlandet har gått på børsen, kysten er utarma samstundes som eksporten frå fiskeri-Noreg nærmar seg 100 milliardar i året. Noreg har som mål å vera «verdens fremste sjømatnasjon», men kva slags fiskeristormakt vil vi bli?Les utdrag fra boka

... Tanum | Postadresse: Postboks 1900 Sentrum, 0055 Oslo | Besøksadresse: Akersgata 47/49 | Telefon: 21 89 73 00 Journalist og forfatter Gunnar Grytås, som i 2014 ga ut boka «Kvotebaronar - Privat rikdom - utarma fiskevær», er i likhet med Ørebech, uenig i forståelsen: - Fiskeressursene som skulle gi levebrød til kystsamfunnene, er omgjort til verdier for hundrevis av milliarder for kvotebaroner og deres arvinger, sa Grytås til ABC Nyheter kvotebaronar og konsesjonsadel har skaffa seg arvesølv på billigsal.

Det er spesielt i kapitalsvake område med små aktørar ein vil sjå svekkinga i størst grad, og da i min region, Nord-Noreg. Grytås utga i 2014 boken «Kvotebaronar - privat rikdom - utarma fiskevær» om hvordan verdiene flyter bort fra kysten. I havressursloven er folkets enerett til havets ressurser lovfestet, ... Det feilskjeret den første trålreiaren gjorde med sal av lånte fiskekvotar, har fare som ein eldebrann gjennom norsk fiskerinæring, og har ført til eit privilegium kun for eit fåtal kvotebaronar. Tidligere FBFI-journalist Gunnar Grytås tar i sin nye bok «Kvotebaronar - privat rikdom, utarma fiskevær» et tøft oppgjør med både fiskeriministre og Norges Fiskarlag gjennom den nære fiskerihistorien Offisiell norsk politikk er at disse verdiene er nasjonale ressurser. Gamvik Kunstforening, Kvotebaronar, kr 8 000.

RELATERTE BØKER