De ukjente krigerne

De ukjente krigerne - Nik. Brandal, Eirik Brazier, Ola Teige | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Nik. Brandal, Eirik Brazier, Ola Teige
DIMENSJON
5,17 MB
FILNAVN
De ukjente krigerne.pdf
ISBN
6927348925796

BESKRIVELSE

De ukjente krigerne forteller for første gang historien om de titusener av norske menn og kvinner som deltok aktivt i første verdenskrig (1914-1918). Boka følger et utvalg av nordmenn og skildrer deres opplevelser. Gjennom deres fortellinger får leseren være med til skyttergravskrigen på vestfronten, se på livet som sykepleier i Frankrike, virkningene av kjemisk krigføring, den feilslåtte allierte landgangen ved Gallipoli, blodbadet ved Somme og hvordan krigsveteranene taklet livet etter krigen. Totalt deltok et sted mellom 3 og 5 000 norske statsborgere i krigen, på begge sider av frontlinjen og i alle de krigførende landene. Langt flere - trolig rundt 15 000 - utvandrede nordmenn deltok også. I tillegg kommer annen generasjons utvandrere. Den store krigen var dermed også en norsk tragedie: Dødstelegrammene og kistene ankom også Norge. Boka er basert på et omfattende kildemateriale som er hentet fra både norske og internasjonale arkiver og dokumentsamlinger, brev, aviser og memoarlitteratur. Gjennom disse kildene vil boka gi en unik innsikt i en del av norsk historie som til nå har vært lite belyst.

Om første verdenskrig i store norske leksikon. Man kan lese om slaget ved Somme på nettstedet til den offisielle 100-årsmarkeringen. Kjøp 'De ukjente krigerne, nordmenn i første verdenskrig' av Nikolai Brandal fra Norges raskeste nettbokhandel.

Boka "De ukjente krigerne - Nordmenn i første verdenskrig" forteller for første gang den fulle historien om de 15 000 nordmennene som deltok i krigen. De ukjente krigerne forteller for første gang historien om de titusener av norske menn og kvinner som deltok aktivt i første verdenskrig (1914-1918). Boka følger et utvalg av nordmenn og skildrer deres opplevelser.

RELATERTE BØKER