Et oppmerksomt liv

Et oppmerksomt liv - Per-Einar Binder | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Per-Einar Binder
DIMENSJON
11,19 MB
FILNAVN
Et oppmerksomt liv.pdf
ISBN
8946809525180

BESKRIVELSE

Hva skjer om du lar sansningene, følelsene og tankene som utspiller seg i dette øyeblikket, få lov å tre frem for oppmerksomheten? Det å stoppe opp og være nærværende bringer oss tett inn på rytmen og smaken av livet selv. Det bringer oss også nærmere inn på de eksistensielle grunnvilkårene som vi alle må forholde oss til. Kroppslighet, frihet, død og endelighet, relasjon og mening, lidelse og oppmerksomhet rammer inn menneskers liv. Vi blir konfrontert med eksistensielle grunnvilkår ved endringspunkter i livet, enten det er snakk om kriser eller positive overganger. I psykoterapi vil disse grunnvilkårene alltid utgjøre et bakteppe når relasjonsmønstre og følelser trer frem, blir møtt, utforsket og endret. I denne boken møtes eksistensens, relasjonenes og emosjonenes psykologi og et perspektiv på utvikling og heling som er knyttet til oppmerksomt nærvær («mindfulness»). Boken henvender seg til dem som arbeider i psykisk og somatisk helsevern og studenter innenfor helsefagene - og til alle andre med interesse for eksistensens psykologi. Per-Einar Binder er dr.psychol., professor og instituttleder ved Institutt for klinisk psykologi, Universitetet i Bergen og forsker I ved Regionalt kunnskapssenter for barn og unge, Vest, Uni helse. Han er spesialist i klinisk psykologi med fordypningsområdene barne- og ungdomspsykologi, voksenpsykologi og intensiv psykoterapi. Hans forskningsområde er menneskers endrings-, bedrings- og utviklingsprosesser, både i psykoterapi, «mindfulness»-praksis og i livet ellers. Både Binders forskning og kliniske praksis er teoretisk forankret i eksistensiell, relasjonell og emosjonsorientert psykologi. Han er medlem av Institutt for psykoterapi og har instruktørutdanning i Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) fra University of Massachusetts Medical School. Binder har en integrativ emosjonsorientert og relasjonell tilnærming til psykoterapeutisk arbeid og har klinisk erfaring med psykoterapi med barn, ungdom og voksne, parterapi og MBSR-grupper.

Mindfulness har på relativt kort tid blitt svært populært, ... er en eldgammel meditasjonstradisjon med røtter i buddhistisk tenkning og praksis og en måte å møte lidelse i livet på. Medfølelse kan defineres som å møte lidelse oppmerksomt og med vennlighet, og med et ønske om, vilje til og innsats for å lette denne lidelsen.

Pusterom i hverdagen. Det å stoppe opp og være nærværende bringer oss tett inn på rytmen og smaken av livet selv, samt de eksistensielle grunnvilkårene som vi alle må forholde oss til. I denne boken møtes eksistensens, relasjonenes og emosjonenes psykologi og et perspektiv på utvikling og heling som er knyttet til oppmerksomt nærvær. De kom til meg med livet sitt og bekymringene sine og hadde like mange sår på sjelen som på kroppen.

RELATERTE BØKER