En kort introduksjon til Norges økonomiske historie på 1700-tallet

En kort introduksjon til Norges økonomiske historie på 1700-tallet - Ragnhild Hutchison | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ragnhild Hutchison
DIMENSJON
3,83 MB
FILNAVN
En kort introduksjon til Norges økonomiske historie på 1700-tallet.pdf
ISBN
6403530870360

BESKRIVELSE

En kort introduksjon til Norges økonomiske historie på 1700-tallet gir en levende innføring i ulike sider ved den økonomiske utviklingen som skjedde i Norge gjennom det "lange 1700-tallet". Fokuset er særlig på hva som skjedde innenfor produksjon og forbruk, der fremveksten av europeisk og global handel åpnet nye muligheter for både produsenter og forbrukere. De norske husholdene gikk i økende grad vekk fra selvberging til fordel for markedsrettet produksjon, gjerne organisert i såkalt flersysleri. Et gradvis større forbruk hos stadig flere gjorde at livet og hverdagen for mange ble enklere og mer komfortabel enn tidligere.Målgruppen for boken er særlig historiestudenter, men også andre som er interessert i å forstå den økonomiske utviklingen som skjedde i forkant av den industrielle revolusjon og fremveksten av den moderne markedsøkonomien i Norge.

Hvem har skrevet ... En kort introduksjon til Norges økonomiske historie på 1700-tallet. En kort introduksjon.

Denne tredje utgaven bringer framstillingen helt fram til 2020, og inkluderer den nyeste forskningen på feltet. Norges første forretningsbank: Christiania Creditkasse: 1848-51: Thrane-bevegelsen: 1850-80: Gullalder for norsk skipsfart: 1851: Hypotekbanken. Jøder får adgang til Norge: 1854: Norges første jernbane (Oslo-Eidsvoll) blir åpnet: 1860: Lov om allmueskolen på landet: 1865: Søren Jaabæks «Bondevenn»-foreninger - første norske ... Ragnhild Hutchison, historiker (PhD), daglig leder av Tidvis as, forfatter av boken «En kort introduksjon til Norges økonomiske historie på 1700-tallet» Forskning viser at ...

RELATERTE BØKER