Kvinner under krigen

Kvinner under krigen - Siri Walen Simensen | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Siri Walen Simensen
DIMENSJON
7,10 MB
FILNAVN
Kvinner under krigen.pdf
ISBN
1771721114477

BESKRIVELSE

I denne boken forteller norske kvinner om sine ukjente og gripende historier fra andre verdenskrig. Blant bokas 18 tidsvitner fortellers mange av historiene for første gang! Her møter vi blant andre Rosa, som måtte flykte uten mamma og som ble reddet av norske kvinners organiserte innsats. Reidun, som ble grenselos som 11-åring; Mia, som var 19 år og begynte å dele ut illegale aviser, og snart skulle betale en høy pris for sin innsats; Wanda, som gissel i Tyskland og bak fiendens linjer fant en måte å yte motstand på; Inger, som jobbet illegalt og ble arrestert - og måtte gjennomgå et helvete i tysk konsentrasjonsleir.

Men uavhengig av årsak eller opplevelse av disse endringene, er det skjedd noe med kjønnsrollene. Av disse var det 25 gutter og 24 jenter under 15 år og 20 gutter og 14 jenter fra 15 til 19 år. Tapene til de militære norske styrkene under hele krigen var 2 000, 765 i hæren, 923 i marinen og 312 i flyvåpenet.

11 av dem døde under oppholdet. Fem kvinner døde i politisk fangenskap i Norge.

RELATERTE BØKER