Barokke damer

Barokke damer - Elisabeth Aasen | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Elisabeth Aasen
DIMENSJON
7,84 MB
FILNAVN
Barokke damer.pdf
ISBN
6005174548294

BESKRIVELSE

Elisabeth Aasens nye bok er en frodig og fengende fortelling om kvinner i 1600-tallets Europa. Datidens kanskje mest barokke dame var dronning Christina, den berømte og beryktede dronningen som abdiserte fra tronen for å konvertere til katolisismen. Hun hadde fått en spesiell oppdragelse, og valgte et omflakkende liv på kontinentet. Christina av Sverige er denne bokens gjennomgangsfigur; og via henne blir vi også kjent med andre bemerkelsesverdige kvinner, blant dem danske Leonora Christina, Anna Maria Schurman i Nederlandene og "La Grande Mademoiselle" i Frankrike. Frankrike hadde også flere skrivende kvinner, som Madame de La Fayette og Madame de Sévigné. Europa var preget av trettiårskrigen, med store religiøse motsetninger, og dronning Christina var aktivt med i fredsslutningen i 1648. Skriftlige kilder forteller mest om kvinnene fra de øvre lag av befolkningen, mens kunsten, deriblant Vermeers malerier av arbeidssituasjoner, interiører og gatepartier, vitner om hverdagslivet for kvinner i borgerskapet og lavere lag. "Barokke damer" er rik på vakre bilder og interessante beretninger fra 1600-tallet. Elisabeth Aasen har tidligere utgitt bøker som "Driftige damer", "Det skjønnes hage" og "Renessansens kvinner".

Bestillingsvare Sendes vanligvis innen 1-3 dager Frakt 39,- Gratis frakt på alle ordrer over ... Barokke damer er et solid, kulturhistorisk verk hvor leseren, gjennom ulike biografiske opplysninger, historiske sveip, gjengivelse av religiøse debatter, henvisninger til litterære verk og sitater fra flerfoldige brev, blir skolert i barokken som epoke og særskilt hvordan barokke damer i Europa levde og tenkte. Elisabeth Aasen : BAROKKE DAMER - Selges av -56 ford fra Horten. Kjøp og selg gamle historiebøker som handler om perioden før 1800 tallet på QXL.no selgers auksjoner Barokk og barokken er navnet både på en stilart og en epoke innen europeisk kunst, og regnes i hovedsak til 1600-og 1700-tallet.Kunstretningen verdsatte dramatikk og detaljer, ornamentering og prakt, og fremtrådte innen de fleste kunstformene: Musikk, arkitektur, litteratur, maler-og billedhuggerkunst.Barokken begynte omkring år 1600 i Roma og spredte seg til resten av Europa med støtte ... Særlig kjent er kanskje bøkene 1800-tallets kvinner, Driftige damer, Barokke damer, Renessansens kvinner og Opplysningstidens kvinner.

20 22 0. Struktur Vintage Maleri ... 200 år på 200 sider .pdf last ned Frank Aarebrot Stort utvalg klokker i nettbutikken.

RELATERTE BØKER