Kan vitenskap og religion forenes?

Kan vitenskap og religion forenes? - Johan Lem | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Johan Lem
DIMENSJON
3,10 MB
FILNAVN
Kan vitenskap og religion forenes?.pdf
ISBN
3232262755787

BESKRIVELSE

Boka «Kan vitenskap og religion forenes?» tar utgangspunkt i tekster fra de store religionene og en del mindre religioner. Boka bringer også inn kjente og ukjente mystikere og deres åpenbaringer. Disse syn sammenlignes seg imellom og med mer vitenskapelige synsvinkler. Forfatteren utvikler på disse bakgrunner sin egen beskrivelsesmodell.Boka inngår i trilogien (som kan lese hver for seg): Verden hvor hen Underveis - Langs erkjennelsens Kan vitenskap og religion forenes?Sagt om Johan Lems trilogi:Kunnskap, forståelse, innsikt og erkjennelse er nødvendig både for den enkelte, samfunnet og menneskeheten. Lems bøker er utvilsomt et viktig bidrag til den tverrfaglige erkjennelse som er nødvendig for at menneskeheten skal overleve. Lems bøker er også en oppdagelsesreise i et søkende menneskes egen erkjennelse.

... Gud er garantien for at moralitet og lykksalighet kan forenes, og dermed forutsetningen for at vi kan handle meningsfullt.

Derfor mener noen at tro og vitenskap ikke kan forenes. Vitenskap og religion blir ofte oppfattet som uforsonlige fiender. I noens øyne er de fastlåst i en konflikt som har slike dimensjoner at det eneste som vil gjøre det mulig for den ene å gå av med seieren, er at den andre avgår ved døden.

RELATERTE BØKER