Kvinner komponerer

Kvinner komponerer - Cecilie Dahm | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Cecilie Dahm
DIMENSJON
9,3 MB
FILNAVN
Kvinner komponerer.pdf
ISBN
4676474619783

BESKRIVELSE

Nord Syverinsen: Gutten på Triangelen, Hamar forteller 4, Hamar 1998 E. Østby: "Fredrikke Waaler - en bemerkelsesverdig kvinne", i Glimt fra gamle Hamar, Hamar 2002, s.

Hun måtte kjempe mot fordommer for å få undervisning i komposisjon på et profesjonelt nivå. likevel velger å si noen ord om kvinner som komponerer og deres livssituasjon i dag, så er det fordi (til tross for at jeg ikke vil at det skal være sånn) det fremdeles skapes et kunstig ... På slutten av 1800-tallet våknet virkelig norske kvinners politiske engasjement. Som fjerde land i verden innførte Norge allmenn stemmerett for kvinner i 1913, ikke minst takket være disse glødende ildsjelene. I sin bok Kvinner komponerer, side 122, skriver Cecilie Dahm: "Mange av hennes elever - Harald Sæverud var en av dem - har kunnet fortelle om en usedvanlig dyktig klaverpedagog med store kunnskaper også i teoretiske fag og musikkhistorie. Kvinner som nå er valgt inn i styrene, har generelt veldig høy kompetanse og vil nå få muligheten til å vise det.

RELATERTE BØKER