Den materielle ekstase

Den materielle ekstase - Jean Marie Gustave Le Clézio | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jean Marie Gustave Le Clézio
DIMENSJON
5,40 MB
FILNAVN
Den materielle ekstase.pdf
ISBN
7504147668944

BESKRIVELSE

I en høyst personlig form - full av dristige tankesprang og glitrende skrivekunst - skildrer forfatteren sin visjon av virkeligheten slik han opplever den i stort og smått; i mennesker og dyr, i språket og kunsten, i kjærligheten og døden. Boken er en ung manns oppgjør med det livsmønster han er presset inn i, og preges i likhet med andre av J.M.G. Le Clézios verker, av et sterkt ønske om å fortelle hvordan det kjennes å være menneske. Jean-Marie Gustave Le Clézio ble født 13. april 1940 i Nice. Allerede med sin første roman, Rapport om Adam, ble han ble nominert til den prestisjetunge Prix Goncourt og vant Prix Renaudot. J.M.G. Le Clézio har gitt ut over førti bøker på fransk. I 2008 ble han tildelt Nobelprisen i litteratur for sitt samlede forfatterskap.

I sine første bøker skildret han, ofte med makaber ironi, menneskets marerittaktige fremmedfølelse i en meningsløs, tingliggjort verden og dets mislykkede fluktforsøk fra denne tilværelsen. Dette preger romanene Le Procès-verbal (1963, norsk oversettelse Rapport om Adam, 1964), Le Déluge (1966, norsk oversettelse Syndfloden, 1967), La ... J.M.G.

Le Clézio, (født 13. april 1940) er en fransk forfatter.Han debuterte i 1963 med Le Procès-verbal (Rapport om Adam) som ble nominert for Prix Goncourt, og som han mottok Prix Renaudot for.

RELATERTE BØKER