Hvor kristent skal Norge være?

Hvor kristent skal Norge være? - Halvor Nordhaug, Henrik Syse | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Halvor Nordhaug, Henrik Syse
DIMENSJON
3,48 MB
FILNAVN
Hvor kristent skal Norge være?.pdf
ISBN
1216547974586

BESKRIVELSE

Hvordan har kristendommen preget de verdiene vi bygger det norske samfunnet på? Grunnloven sier at Norges verdigrunnlag «forblir vår kristne og humanistiske arv». Men er det riktig å sette den «kristne og humanistiske arven» i en særstilling i et stadig mer flerkulturelt og flerreligiøst samfunn? Virker dette diskriminerende, og hva er det ved denne arven vi ønsker å bevare? I Hvor kristent skal Norge være? trekker Halvor Nordhaug og Henrik Syse noen historiske linjer fra kristendommens opprinnelse og fram til i dag, for å vise hvordan kristendommen har påvirket dagens menneskesyn, lovverk og samfunnsliv.

Illustrasjonsfoto: ... Koden er personlig og skal ikke deles med andre.

Arrangør: Bjørgvin bispedømme i samarbeid med Litteraturhuset i Bergen. Se hvor i verden det er farligst å være kristen. Illustrasjonsfoto: ...

RELATERTE BØKER