Døren høy og porten vid

Døren høy og porten vid - Irene Bergheim | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Irene Bergheim
DIMENSJON
12,92 MB
FILNAVN
Døren høy og porten vid.pdf
ISBN
3174972771054

BESKRIVELSE

Døren høy og porten vid handler om salmer og salmesang. Salmetonene har gjennom hundreåra forandret seg i tråd med skiftende musikalske og estetiske idealer, og i kapittel 1?5 beskrives denne utviklingen. Framstillinga bygger på skriftlige kilder (salme- og koralbøker), og det er lagt vekt på å belegge historikken med noteeksempler. Eksempelsamlingen i kapittel 6 viser de fleste av salmemelodiene som er omtalt i de første fem kapitlene. Noteeksemplene fra de eldre koralbøkene er kopiert fra originalkildene, og slik gir de også et visuelt bilde av notasjonen gjennom tidene. Første søndag i advent 2013 kan Den norske kirke ta i bruk ei ny salmebok, og den historiske framstillinga i Døren høy og porten vid avsluttes med prosessen fram mot denne nye salmeboka. I ei tid der mange er opptatt av fornying og revisjon er det viktig med kunnskap om fortida. Irene Bergheim er førsteamanuensis ved Institutt for musikk, NTNU, og har gjennom en årrekke forelest i hymnologiske emner. Hun har skrevet mange artikler i norske og utenlandske tidsskrift, og utga i 2002 boka Salmetoner i folketradisjonen. Analyse av ei samling salmetoner etter Knut D. Stafset.

www.normen.no. 26-27 November 2019 Kuben, Gardermoen, Oslo • Kurs • Konferanser • Foredrag • 4 ganger årlig Gjør døren høy, gjør porten vid Her er noter med tekst og besifring på salmen "Gjør døren høy, gjør porten vid", også bare kalt "Gjør døren høy".

- Det kan være en god støtte for legen å ha en prest til stede når pasienten får beskjed om en alvorlig diagnose eller at livsforlen-gende behandling bør avsluttes, sier hun. Gjør døren høy er en tysk salme skrevet av Georg Weissel (1590-1635), som var prest i Königsberg. Den ble trykt i 1642.

RELATERTE BØKER