Sagaen om Håkon Ivarsson

Sagaen om Håkon Ivarsson lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
8,53 MB
FILNAVN
Sagaen om Håkon Ivarsson.pdf
ISBN
7294723099415

BESKRIVELSE

Sagasjangeren har fått en ny helt! For første gang presenteres denne "tapte" sagaen om stormannen Håkon Ivarsson - den siste i rekken av de sterke norrøne motstanderne av enerådig kongemakt.Se innslaget på Norge rundt med illustratøren Anders Kvåle Rue:https://tv.nrk.no/serie/norge-rundt/2017/DVNR04004217/avspiller I denne sagaen, som for første gang utgis i oversettelse til moderne norsk, møter vi en skikkelig helt fra vikingtiden. Håkon Ivarsson er den dugeligste mannen i Norge i sin samtid, jevnbyrdig med menn som Håkon den gode og Olav Tryggvason. Han vinner ære og gods på vikingferder; han er gavmild mot sine venner og oppnår høy rang både hos kong Harald Hardråde av Norge og kong Svein Estridsson av Danmark. Men han hevder sin ære og forsvarer sin rett; derfor kommer han i konflikt med begge.Den originale sagaen er tapt, men ved hjelp av et fragment fra 1400-tallet og andre sagatekster, gjenopplives sagaen om den i dag ukjente stormannen Håkon Ivarsson. Professor Sverre Bagge har levert et forord som setter sagaen inn i sammenheng med sagalitteraturen for øvrig.

Les mer om dette gavetipset › Sagaen om Håkon Ivarsson - inbunden, Norska, 2017. 258 kr.

Illustrasjon: Anders Kvåle Rue. Håkon Ivarsson er en hovedperson i Harald Hardrådes saga. Da Harald Hardråde nektet å gjøre ham til jarl, drog han til Danmark og ble Svend Estridssøns landvernsmann i Halland.

RELATERTE BØKER