Fra Rogalands middelalder

Fra Rogalands middelalder - Kjetil H. Haaland | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kjetil H. Haaland
DIMENSJON
6,30 MB
FILNAVN
Fra Rogalands middelalder.pdf
ISBN
7789973584329

BESKRIVELSE

Da steinbyggerkunsten fremdeles var en nyhet i Norge, startet man i Rogaland arbeidet med å oppføre kirker i stein. Den første kirken var domkirken i Stavanger, deretter ble det i løpet av en periode på 200 år bygget ytterligere 18 kirker i dette materialet. Forfatteren hevder at bygdekirkene i stein synes å ha vært oppført på privat initiativ, finansiert av representanter for samfunnets øvre sjikt. Har litteraturliste.

Rogalands Avis ... Vi fikk også med oss at klarsynte John Kenneth Thon fikk klager etter at han ikke klarte å drive ut fire onde ånder fra et hus.

På allment grunnlag er det blitt advart mot en for-enklet bruk av analogier fra europeiske forhold når det gjelder gods- og samfunnsutvikling i yngre jern-alder og middelalder i norsk sammenheng (Sandnes 2000:198). Spørsmålet er: har vi i vår fortolkning av Fylkesmannen i Rogaland, Stavanger, Norway.

RELATERTE BØKER