Homo solidaricus

Homo solidaricus - Wegard Harsvik, Ingvar Skjerve | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Wegard Harsvik, Ingvar Skjerve
DIMENSJON
8,66 MB
FILNAVN
Homo solidaricus.pdf
ISBN
9682021362761

BESKRIVELSE

Ny innsikt fra biologi, adferdsvitenskap og økonomi har de siste 50 år snudd opp ned på gamle forestillinger om mennesket. Særlig forestillingen om Homo Economicus - ideen om at vi alle har snever egeninteresse som mål i alt vi gjør - har fått hard medfart. I denne boka løfter Wegard Harsvik og Ingvar Skjerve fram motsatsen, Homo Solidaricus. Boka tar et oppgjør med tenkingen om at egoisme og egen vinning må være det rådende. Den setter sammen ny kunnskap som viser at samarbeid er grunnleggende egenskaper hos oss som art. Forfatterne viser hvordan dette også må få konsekvenser for hvordan vi diskuterer politikk og skaper gode samfunn. Solidaritet og fellesskap er ikke en kamp mot menneskenaturen. Det er dypt forankret i oss.

[…] Alt i alt er dette en fin oppsummering om hvorfor Homo Solidaricus bør anerkjennes som som motsatsen til det egoistiske mennesket» Linn Marie Hammernes, Finansavisen «Det solidariske og sosiale er ikke bare tillært, det finnes i ... Homo solidaricus ebok. 201,-Veil.

Han håper at boka kan påvirke den offentlige debatten om hvordan vi skaper gode samfunn. HOMO SOLIDARICUS- confronting the myth of human selfishness. Wegard Harsvik & Ingvar Skjerve.

RELATERTE BØKER