Da krigen kom hjem til oss

Da krigen kom hjem til oss - Synnøve Veinan Hellerud | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Synnøve Veinan Hellerud
DIMENSJON
10,60 MB
FILNAVN
Da krigen kom hjem til oss.pdf
ISBN
8206822100665

BESKRIVELSE

I 1940 kom andre verdenskrig til Norge og snudde livet oppned for mange mennesker, også barn og ungdom. I denne boka møter du fire av dem. Skolejenta Elisabeth ble med i det livsfarlige motstandsarbeidet. Dag befant seg plutselig midt i krigen som sjømann. Arnold som var jøde måtte flykte for livet for å slippe å bli drept i en konsentrasjonsleir. Eliva ble tvunget på flukt mens tyskerne brant hjemmet hennes. Gjennom deres historier får du vite mye om hva som skjedde da det var krig i Norge.Synnøve Veinan Hellerud er historiker, lærer og forfatter. Hun har skrevet flere bøker om ulike historiske emner for både voksne og barn.

Ditt Torlaug og sier hun ble glad da hun endelig så igjen foreldrene.Senere kom krigen inn i livet på litt mindre dramatisk vis, da læreren deres nektet å melde seg inn i Nasjonal Samling. Da krigen kom hjem til oss: Synnøve Veinan Hellerud: Bestill boka fra biblioteket her: Hvordan opplevde barn og unge andre verdenskrig her i Norge? Det handler om skolejenta Elisabeth, sjømannen Dag, Arnold som var jøde, og Eliva som opplevde at tyskerne brant hjemmet hennes. I morgen, da krigen kom er den første boka i en serie på sju pluss tre bøker av australieren John Marsden. Her kan du lese sjette kapittel.

09.04.2020 · Aldersgrense 12 år · 55 min. I april 1940 kom tyske nazistyrker til Haugsbygd.

RELATERTE BØKER