I stormens øye

I stormens øye - Sherko Bekas | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sherko Bekas
DIMENSJON
6,12 MB
FILNAVN
I stormens øye.pdf
ISBN
7393443504223

BESKRIVELSE

Sherko Bekas vokste opp i Sulaymaniya, nord-øst i Irak. Han omtales gjerne som sorgens og motstandens dikter i kurdisk litteratur. Hans poesi ble oppfattet som en trussel for Saddam Husseins styre og i 1987 måtte han flykte. Han vendte tilbake igjen i 1992, etter å ha bodd fem år i Sverige.Kurderne bor i flere land. Mange bor nord-øst i Tyrkia, nord i Irak og i fjellene i Iran. De er splittet mellom land som har ulike styresett og ulike språk. Ingen av landets ledere bruker kurdisk som språk. Mange steder er det også forbudt å bruke kurdisk språk i skolen eller å utgi bøker og aviser på kurdisk. Det gjør det vanskelig for kurderne å ta vare på kulturarven sin. Vanskelig, men viktig.I diktene til Sherko Bekas blir historien og menneskene levende. Med enkle ord rommer diktene et stykke hjemland. Diktene har ofte en trist undertone. I kurdernes historie er det mye lidelse. Dikt er en måte å huske på.

Jeg tenker selvsagt på forhandlingene om nytt Byråd, en prosess som er så gemen og skammelig at Brexit-viderverdighetene blir ubetydelige i forhold. Beck - I stormens øye. 2009 Thriller 1 t 27 min Sverige 15 år.

Som beskyttede fostre i en mors liv lever vi, lykkelige tvillingsjeler uten tanke for stormen der ute. Stormen som må komme, eller la vente på seg, det er opp til meg nå. Vår pris 255,-.

RELATERTE BØKER