Lege, venn og medmenneske

Lege, venn og medmenneske Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
7,3 MB
FILNAVN
Lege, venn og medmenneske.pdf
ISBN
6873107501690

BESKRIVELSE

Klaus Hanssen (1844-1914) var en «kjendis» lenge før begrepet ble oppfunnet. Som en av Norges fremste leger engasjerte han seg i en rekke medisinske problemstillinger. I dag huskes han best som pioner i kampen mot tuberkulosen og opprettelsen av Nygårdsparken. Han var pådriveren bak byggingen av landets første statlige tuberkulosesanatorium i Luster i Sogn i 1902. I 1910 stiftet han Den Norske Nationalforening mot tuberkulosen (nå Nasjonalforeningen for folkehelsen) og ble foreningens første formann. Fra 1894 til han gikk av med pensjon var han overlege ved Bergen kommunale sykehus. Hans private praksis var antagelig Norges største. Men han gjorde så mye mer. I største delen av sitt voksne liv var Klaus Hanssen høyt og lavt på den politiske arena, både lokalt og nasjonalt. I den vanskelige tiden rundt 1905 var han Christian Michelsens viktigste støtte og fortrolige samtalepartner. Man kan bare undres over hvordan han fikk tid til alt dette. Heller ikke må glemmes at han 12 år gammel, i 1856 var en av tre stiftere av Dræggens Buekorps, Norges eldste frivillige barne- og ungdoms.organisasjon. 23. mai 2019 ville Klaus Hanssen ha fylt 175 år. I den anledning utgis dette minneskriftet. Åtte forfattere forsøker å tegne et bilde av denne markante personen som satte så stort preg på sin samtid, respektert og hedret av sine kolleger, elsket av sine pasienter.

Du er enestående, spesiell, uerstattelig. Vet du det? Hvorfor står du ikke målløs, er du ikke glad og forbløffet over deg selv og over alle de andre omkring deg? Synes du det er så hverdagslig, så selvsagt at du lever, Lege, student og medmenneske1205 I det siste har vi vært vitne til flere til dels rystende fortellinger fra medisinstudenter om problematiske opplevelser i klinisk praksis.

Ingen visste da at vi et år senere skulle sitte i teatersalen og få «servert» MEDMENNESKE. Så styggvakkert, intens, skremmende og tydelig at det […] Arbeidsmiljø og psykisk helse.

RELATERTE BØKER