Heimlandet. Barndom

Heimlandet. Barndom - Edvard Hoem | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Edvard Hoem
DIMENSJON
5,45 MB
FILNAVN
Heimlandet. Barndom.pdf
ISBN
7907408998570

BESKRIVELSE

Heimlandet. Barndom er ei forteljing om den vesle guten Edvards oppvekst og bakgrunn i Hoem-grenda på Nordvestlandet i 50-åra: Edvard er eldsteson og odelsgut på ein gard der faren er emissær og reiser rundt med Guds bodskap store delar av året, medan mora strevar heime. Forventningane om at det er Edvard som med tida skal ta på seg ansvaret for familie og gard veks etter kvart til eit press som ligg tungt på han. Både for seg sjølv og andre må Edvard innrømme at det er noko anna han skal.Med ein oppriktig kjærleik til både menneske og omgjevnader går forfattaren inn i ein tidsepoke og får fram bilete som kjem til å bli ståande i norsk litteratur.Boka kan lesast som ein oppfølgar til Mors og fars historie.«en varm og poetisk roman ... Edvard Hoem er en gudbenådet dikter»SVERRE M. NYRØNNING, ADRESSEAVISEN «Heimlandet. Barndom er sjølv eit kunstverk, ein gjennomkomponert roman ... Edvard Hoem har eit grep på stoffet som gir romanen perspektiv langt utover det private og individuelle»ØYSTEIN ZIENER, DAG OG TID"Strålende Hoem"ODD SELJESÆTER, NORDLANDS FRAMTID"ei rik og samansett bok"HERMANN STARHEIMSÆTER, GULA TIDENDMaleri på forsiden: Jarle Teigen Olsen Maikveld på EngøOmslagsdesign: Egil Haraldsen & Ellen Lindeberg | Exil design

Et hovedverk i forfatterskapet er «herregårdsromanen» Ave Eva (1987), som både parodierer sjangeren og bruker den til et oppgjør med fortidens drømmer og lengsler. Heimlandet Barndom (1985) skildrar ein oppvekst sterkt prega av faren som reiste som emissær for Indremisjonen. For den mangfaldig komponerte Ave Eva (1987) vart Hoem for tredje gong innstilt til Nordisk råds litteraturpris. Edvard Hoem: "Heimlandet.

Dette er historien om en ung gutt/mann som etter hvert føler seg kvalt av forventningene hjemme og som må bort for ikke å bli gal. Heimlandet. Barndom kom ut i 1985, og er den første boka hvor Edvard Hoem skriver om sin egen slekt.

RELATERTE BØKER