Falklandskrigen 1982

Falklandskrigen 1982 - Gregory Fremont-Barnes | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gregory Fremont-Barnes
DIMENSJON
6,59 MB
FILNAVN
Falklandskrigen 1982.pdf
ISBN
6956383137308

BESKRIVELSE

Falklandskrigen 1982 er en av vår tids siste kriger som er utkjempet mellom to vestlige land. Argentina har gjennom årtier hevdet rettet til Falklandsøyene og Sør-Georgia. Våren 1982 gikk de til det drastiske skritt og okkupere øyene med militære styrker. Den britiske statsministeren, Margareth Thatcher, reagerte spontant og sendte en stor britisk landgangsstyrke ned til Sør-Atlanteren. På forsommeren 1982 kom det til harde og brutale kamper mellom de overlegne britiske og de dårlig utrustede argentinske soldatene på denne forblåste øya. Les historien om et av de siste virkelig store felttogene i moderne tid der to siviliserte, vestlige land utkjemper en konvensjonell krig mot hverandre.

Falklandsøyene har de siste årene fått utvidet graden av lokalt selvstyre. Falklandskrigen 1982 er en av vår tids siste kriger som er utkjempet mellom to vestlige land. Argentina har gjennom årtier hevdet rettet til Falklandsøyene og Sør-Georgia.

The conflict began on 2 April, when Argentina invaded and occupied the Falkland Islands, followed by the ... Falklandskrigen gjekk føre seg på Falklandsøyane i 1982, og varte i 72 dagar.. Ein argentinsk styrke på 8 000 mann med general Leopoldo Galtieri som øvstkommanderende invaderte Falklandsøyane 2.

RELATERTE BØKER