Norsk forsvarspolitikk

Norsk forsvarspolitikk - Nina Græger | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Nina Græger
DIMENSJON
11,3 MB
FILNAVN
Norsk forsvarspolitikk.pdf
ISBN
3708749878390

BESKRIVELSE

Norsk forsvarspolitikk har gjennomgått store omstillinger siden den kalde krigens slutt, spesielt i perioden 1990-2005. Regjering og Storting sendte stadig flere soldater til fredsbevarende og fredsopprettende operasjoner i utlandet, mens Forsvaret selv fremdeles hadde forsvar av landet som sitt primære fokus. Forfatter Græger viser hvordan kald krig-tenkningen og etablerte praksiser i forsvaret og forsvarsmiljøer lenge bremset en politisk ønsket omstilling fra invasjonsforsvar til innsatsforsvar tilpasset internasjonale operasjoner. Boken viser hvordan norsk utenriks-, sikkerhets- og forsvarspolitikk er tett sammenvevet, og stadig utfordres av endringer i trusselbildet og i NATO, men løfter også fram de nasjonale forutsetningene for handling, enten de fører til kontinuitet eller endring. Forfatteren har analysert debatter både på Stortinget og innen Forsvaret, og kombinerer dette med studier av hvordan forsvarspolitikken utformes i praksis - blant annet gjennom langtidsplanlegging og militær utdanning og profesjonsutvikling. Boken tilfører ny kunnskap om forhold av vesentlig betydning for norsk forsvars- og sikkerhetspolitikk, både historisk og for framtiden.

Prosjektet har analysert den allierte dimensjonen av norsk sikkerhet og forsvar, inkludert forskjellige scenarier for alliert nærvær i fredstid og forsterkninger i krise og konflikt. Om k onferansen om EUs utenriks-, sikkerhets- og forsvarspolitikk. EU opprettet i 2012 en fast interparlamentarisk konferanse med ansvar for parlamentarisk kontroll av EUs felles utenriks- og sikkerhetspolitikk (CFSP) og EUs felles sikkerhets- og forsvarspolitikk (CSDP).

Mens Danmark raskt valgte å satse på ekspedisjonære avdelinger som skulle delta i kampoppdrag i utlandet, beholdt Norge et sterkere fokus på territorielle oppgaver. Norsk forsvarspolitikk har gjennomgått store omstillinger siden den kalde krigens slutt, spesielt i perioden 1990-2005. Regjering og Storting sendte stadig flere soldater til fredsbevarende og fredsopprettende operasjoner i utlandet, mens Forsvaret selv fremdeles hadde forsvar av landet som sitt … Norsk forsvarspolitikk: Atombomb landet hvis russerne kommer! 26 november 2019.

RELATERTE BØKER