Arktiske utfordringer

Arktiske utfordringer - Geir Hønneland | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Geir Hønneland
DIMENSJON
11,38 MB
FILNAVN
Arktiske utfordringer.pdf
ISBN
6388210683843

BESKRIVELSE

Arktis har blitt stadig hetere, på flere måter. Isen smelter, og forskerne er usikre på hvordan dette vil påvirke økosystemet i området. Samtidig har Arktis blitt sentrum for opphetede politiske diskusjoner: Hvem skal utvinne oljen når isen forsvinner? Hvem skal kontrollere de nye sjørutene som er i ferd med åpne seg opp? Ja, hvem eier egentlig Arktis? Arktiske utfordringer gir en balansert innføring i de mest sentrale utfordringene og uavklarte spørsmålene i nordområdene, og retter et særskilt fokus på miljø, ressurser og energi. Samtidig presenteres de politiske prosessene som er satt i gang for å finne gode løsninger i regionen, med folkeretten som rettesnor. Forfatteren går også nærmere inn på norske interesser og ulike politiske initiativer i nordområdene, der særlig Norges forhold til Russland står sentralt.

Arctic Frontiers hjemmesider. Helse, miljø og samfunn.

Nå trues fisken ikke bare av klimaendringer, men også av nye aktiviteter som gruvedrift med utslipp til sjø, oljevirk- Arktis har blitt stadig hetere, på flere måter. Isen smelter, og forskerne er usikre på hvordan dette vil påvirke økosystemet i området.

RELATERTE BØKER