Vegen inn i skoddeheimen = The road into the land of mist

Vegen inn i skoddeheimen = The road into the land of mist - Ola Hunderi | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ola Hunderi
DIMENSJON
11,13 MB
FILNAVN
Vegen inn i skoddeheimen = The road into the land of mist.pdf
ISBN
6211822909807

BESKRIVELSE

Boka bygger på bilder malt av Inger Anne Ree Hunderi, som etter tre års uro pga diverse symptomer fikk diagnosen Alzheimer da hun var 55 år gammel. Inger Anne var utdannet fysioterapeut, men hadde i alle år vært en habil amatørkunstner. Gjennom bildene hun malte før og etter at sykdommen ble fastslått får vi et rystende innblikk i hva det innebærer å få en slik diagnose og å måtte leve med en slik sykdom. Inger Annes mann Ola Hunderi har i ettertid skrevet dikt til Inger Annes bilder. Han har fulgt henne tett i sykdomsutviklingen, Inger Anne var blant annet med ektefellen på jobb ved NTNU i et helt år, fordi hun ikke våget/orket å være alene hjemme. Og da Inger Anne ble for syk til å bo hjemme flyttet Ola i en periode inn på sykehjemmet sammen med henne. I boka forteller han også i prosaform om denne utfordrende perioden i deres samliv. Om hvordan han opplevde det er å miste en kjær ektefelle litt etter litt - mens hun fortsatt lever. Boka er i nynorsk og engelsk tekst.

"Modig og ærlig, beint fram og sårt, men samtidig med kjærlighet, tar han (Ola Hunderi red. anm.) oss med inn i omstende og kjensler få av oss vågar å formidle i det offentlege rommet," skriver avdelingsoverlege og professor i geriatri ved NTNU, Olav Sletvold i sitt forord til boka. Søkeresultater for Mister Sandman - Haugenbok.no Haugenbok.no Norges raskeste nettbokhandel.

Museene i Sør-Trøndelag er en sentral kulturaktør både nasjonalt og regionalt og har en viktig samfunnsrolle. Vi skal sette menneskene i sentrum, satse på kulturelt mangfold, deltagelse og inkludering. Den forelskede kommunikasjonen mellom Øygard og jenta er ikke et bevis på seksuelle overgrep.

RELATERTE BØKER