Geriljabroderi

Geriljabroderi En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
6,53 MB
FILNAVN
Geriljabroderi.pdf
ISBN
8969809322091

BESKRIVELSE

Geriljabroderi-aksjonen startet med en liten Facebook-gruppe som ble opprettet i 2008. To år seinere har gruppen over 15000 medlemmer, og prosjektet har resultert i en rekke utstillinger over hele landet. Aksjonen har frigjort broderiet fra det nusselige og trygge, og åpnet for frisk humor og personlige budskap. Boka inneholder bakgrunnshistorien og deltagerhistorier, samt tekster om broderiet som kulturelt fenomen. Og ikke minst er den gjennomillustrert med om lag 280 fargebilder. Blant artikkelforfatterne finner vi designer Kjell Nordström (Baron von Bulldog), konservator Kari-Anne Pedersen (Norsk Folkemuseum), kunsthistoriker Jorunn Veiteberg (professor ved KHIB) og Christer Dynna (redaktør i tidsskriftet Kunsthåndverk). Dette er den eneste, offisielle boka om Geriljabroderi-prosjektet.

Ved bruk av korssting og humoristiske eller ironiske tekster revitaliserte den broderingen og inspirerte en ny generasjon til å uttrykke følelser med nål og tråd. Inspirasjon kan sies å være de broderte kjøkkentekstilene mange kjenner, med tekster som Gi oss i dag vårt daglige brød og Nød lærer naken kvinne å ... Geriljabroderi, en fin måte å si stygge ting på! 13 kommentarer.

Broderiene utformes som slagord, ordspill og utbrudd der teksten skal formidle ett budskap mens bilder, fargevalg, utforming og plassering av Broderi er arbeid som utføres med nål og tråd på et underlag, oftest tøy, i dekorativ hensikt. Også selve den broderte gjenstanden kalles broderi.

RELATERTE BØKER