Norske ulykker og katastrofar

Norske ulykker og katastrofar - Gaute Losnegård | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gaute Losnegård
DIMENSJON
5,92 MB
FILNAVN
Norske ulykker og katastrofar.pdf
ISBN
1000810812186

BESKRIVELSE

Norske ulykker og katastrofar samlar dei mest dramatiske hendingane som har ramma det norske folk opp gjennom tidene. Forfattar Gaute Losnegård tar lesaren med til både naturkatastrofar for fleire tusen år siden og ulykker i nyare tid. Nokre av dei mest kjende hendingane som er skildra i boka er bybrannane i Bergen og Ålesund, samt Kings Bay-, Scandinavian Star- og Alexander Kielland-ulykkene. Også Tsjernobyl-katastofen og tsunamien i Søraust-Asia i 2004 har fått sin plass i boka sidan dei fekk konsekvensar for så mange nordmenn. Boka er delt i to delar. Medan fyrste del tar for seg naturkatastrofar, får vi i andre del eit djupdykk i menneskeskapte ulykker. Denne delen handlar også om korleis menneska har blitt stadig betre på å beskytte seg mot naturen sine farar, samtidig som moderne teknologi og levemåte skaper nye trugsmål og ulykkestypar

Naturulykker med begegnelse katastrofe fører til store tap av menneskeliv og materielle verdier, og noen naturkatastrofer inntreffer med visse mellomrom i bestemte strøk av verden. Psykososial oppfølging ved ulykker, kriser og katastrofer Ivaretakelse av befolkningen ved ekstraordinære hendelser er en viktig del av kommunenes ansvar. Veileder og prioriteringsveileder.

Den offentlige redningstjenesten er organisert som et samvirke mellom en rekke offentlige etater og frivillige organisasjoner som er egnet til innsats for å redde liv. Tsjernobyl-ulykken er historiens verste kjernekraftulykke. Den skjedde natt til 26.

RELATERTE BØKER