Bestemmelsesnøkkel for tang og tare

Bestemmelsesnøkkel for tang og tare - Roy Nordbakke | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Roy Nordbakke
DIMENSJON
12,96 MB
FILNAVN
Bestemmelsesnøkkel for tang og tare.pdf
ISBN
8754789266833

BESKRIVELSE

Bestemmelsesnøkkel for tang og tare tar utgangspunkt i de artene elevene erfaringsmessig kan finne på ekskursjon i fjæra og ved innsamling med kasterive. Artstilfanget favner hele norskekysten fra Skagerak til Finnmarkskysten. Hver art eller gruppe har også en kort informativ tekst om økologi og utbredelse i Norge.Bestemmelsesnøkler er skrevet for norske forhold basert på de artene elevene erfaringsmessig finner på ekskursjoner. Sidene er plastbelagt og egner seg derfor godt til røff skolebruk og undervisning utendørs.

Det er helt karakteristisk for sjøgrønnsakene, og smaken kommer godt frem ved steking. Tang og tare er primærprodusenter som kan dyrkes uten bruk av matjord, gjødsel, ferskvann, sprøytemidler eller antibiotika, og Norge har enorme kystarealer som kan brukes. Norsk senter for tang- og tareteknologi bidrar til å etablere en kompetanseplattform for utvikling av industriell dyrking, høsting, bearbeiding og anvendelse av tang og tare i Norge. Tang og tare gir også en skikkelig smaksheving til alt du putter det i.

Tang er arter som særlig er knyttet til fjæresonen, mens tare vokser dypere.De viktigste tangartene er spiraltang, blæretang, sagtang, sauetang, grisetang, skulpetang og knapptang. Tang og tare tar opp næringssalter (gjødsel) og CO 2 fra havet. Plantene kan dyrkes i rendyrkede anlegg for makroalger, men også side om side med oppdrettsfisk.

RELATERTE BØKER