Håndbok for lærlinger

Håndbok for lærlinger - Espen Lynghaug | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Espen Lynghaug
DIMENSJON
10,16 MB
FILNAVN
Håndbok for lærlinger.pdf
ISBN
6088281939588

BESKRIVELSE

Denne boka er en døråpner for unge mennesker til å forstå hvordan arbeidslivet og fagopplæringen fungerer sammen. Boka gir tips, råd og enkle forklaringer på arbeidslivets skrevne og uskrevne regler. Lærlingen får vite hvordan man best kan komme i gang med læringsarbeidet, fullføre læretiden og fag- eller svenneprøven. Håndboka har som mål å lette overgangen fra skole til arbeidsliv, for både eleven og bedriften - og gir svar på sentrale spørsmål. Hvordan skaffe læreplass? Hva forventer lærebedriften av deg? Hvordan kan bedriften og du i fellesskap lage en god opplæring? Hva er et opplæringskontor? Hvordan unngå konflikter i læretiden? Hvilke regler gjelder for mobilbruk og pc i arbeidstiden? Hvilke oppgaver har fylkeskommunen, faglig leder, prøvenemnda eller lærlingombudet?

Lærlingen betaler skatt og går under obligatorisk tjenesteperson hvis han/hun er minst 20 år. Håndbok ELEV-OG LÆRLINGOMBUDET. 2 Elev- og lærlingombudene i Norge er opptatt av et velfungerende elevdemokrati.

Arbeidsmiljølovens regler gjelder også for lærlinger. I noen tilfeller vil også Opplæringslovens regler være aktuelle.

RELATERTE BØKER