De kristne i Midtøsten

De kristne i Midtøsten lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
5,22 MB
FILNAVN
De kristne i Midtøsten.pdf
ISBN
4564553245722

BESKRIVELSE

Tradisjonelt har Midtøsten vært preget av religiøs og etnisk pluralisme. I dag tyder imidlertid mye på at denne pluralismen står for fall. Krig, konflikt og fremmarsjen til militante islamister har ført til at svært mange kristne har forlatt regionen. Ja, mange frykter at Midtøstens kristne er i ferd med å forsvinne for godt. I denne boken ser noen av landets fremste forskere nærmere på situasjonen for de kristne i Midtøsten og hvordan disse kjemper for sin tilhørighet – på ulikt vis og med forskjellige midler. Boken inneholder blant annet dyptpløyende artikler om kristne i Libanon, de palestinske områdene, Egypt og Tyrkia – landområder hvor kristne i dag opplever et særlig press.Samtidig er ikke situasjonen like kritisk alle steder: I Gulf-statene har det for eksempel aldri vært flere kristne kirker enn i dag og antallet kristne i befolkningen vokser stadig på grunn av arbeidsinnvandringen.I tillegg til kapitler fra utvalgte land i regionen, løfter boken fram temaer som IS sitt forhold til de kristne, muslimsk-kristne relasjoner opp gjennom historien, kulturell utveksling mellom kristne og muslimer -- og nordmenns skiftende syn på de kristne i Midtøsten.

Midtøsten opplever et kristent eksodus av bibelske proporsjoner, og i kristenhetens største helligdom - Gravkirken i Jerusalem - ligger prestene på golvet og slåss. Antallet kristne har gått ned i mange land i Midtøsten, men nedgangen har vært mest markant i Irak og Syria, viser tall fra Aid to the Church in Need. Deres forskning viser at antallet kristne i Irak har gått fra 1,5 millioner før 2003 til færre enn 250.000 nå.

President Assads regime har i mange tiår beskyttet de kristne syrerne som en del av statens sekulære og pluralistiske politikk. Der holdt andelen kristne seg på 4 prosent fra 1970 til 2000. Men etter den amerikanske invasjonen i 2003 har over 600.000 kristne irakere forlatt hjemlandet, og andelen kristne var i 2015 på 0,9 prosent.

RELATERTE BØKER