Stedsnavn i Nord-Østerdal

Stedsnavn i Nord-Østerdal - Jon Olav Ryen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jon Olav Ryen
DIMENSJON
7,96 MB
FILNAVN
Stedsnavn i Nord-Østerdal.pdf
ISBN
7524317335275

BESKRIVELSE

Stedsnavn i Nord-Østerdal inneholder over 4.000 navn på elver, tjern, sjøer, fjell og bygder. Enkelte gardsnavn og helt lokale navn er også representert. Foruten navn fra selve Nord-Østerdal inneholder boka stedsnavn fra Rondane, Rørosområdet og Femundsmarka. Boka dekker dermed hovedsakelig kommunene Alvdal, Engerdal, Folldal, Os, Rendalen, Røros, Tolga og Tynset. Utvalgte navn fra nabobygdene (bl.a. Stor-Elvdal, Dovre, Oppdal, Holtålen og Tydal) er også representert, inklusive sørsamiske stedsnavn. Hvert enkelt sted blir kort beskrevet, med tolkning av navnet. Boka er basert på studier av kart, terreng og oppslagsverk, samt opplysninger fra lokalkjente folk fra de enkelte bygdene. Jon Olav Ryen (f. 1960) er født og oppvokst i Narjordet i Os i Østerdalen. Han er utdannet teolog og har siden 1987 virket som prest i Den norske kirke. I 2006 ble han dr.philos. på en avhandling om mandeismen, den eneste gnostiske religion som har overlevd siden oldtiden.

I tillegg finner du luftfartshindre, tilgjengelighetsdata og fastmerker. Lag dine egne kart, og del på din egen nettside. Invitasjon til Sommer-o-leir til Klubbene i kretsen: Etter et års pause er Byåsen og Freidig tilbake med Sommer-o-leir for 11-14 åringer(2009-2006), 3 dager i uke 26. Historielaget Frederiks gave og Alvdal bibliotek ønsker velkommen til Alvdal bibliotek tirsdag 1.

Norske serier | Postadresse: Postboks 1900 Sentrum, 0055 Oslo | Besøksadresse: Akersgata 47/49 | Telefon: 21 89 70 70 (mandag-fredag 08-19). Vingelsåsen er ei grend i Tolga kommune i Nord-Østerdal i Hedmark fylke. Den ligger på grensa til Tynset, på en jordrygg vest for Glomma, godt synlig fra jernbane og fylkesvei 30.Grenda har i 2012 7 gårder.

RELATERTE BØKER