Varsling

Varsling - Målfrid J. Frahm Jensen | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Målfrid J. Frahm Jensen
DIMENSJON
12,96 MB
FILNAVN
Varsling.pdf
ISBN
1077079825435

BESKRIVELSE

Med egen varslingssak fra 2014 som bakteppe belyser Målfrid J. Frahm Jensen varsling i offentlig sektor på prinsipielt grunnlag. Vi får innblikk i to konkrete pasienthistorier som dannet grunnlaget for Frahm Jensens varslinger til tilsynsmyndighetene. Frahm Jensen beskriver det dilemmaet hun kjente på ved å varsle og de gjengjeldelsene hun ble utsatt for. Hun beskriver også medias rolle underveis. Målfrid J. Frahm Jensen har fått med seg fem andre fagpersoner som skriver hvert sitt kapittel. Jurist Olav Molven, journalist Ellen Ophaug, organisasjonspsykolog og jurist Jan Gunnar Kaaresen, advokat Kari Breirem og advokat Jon Wessel-Aas skriver om temaet varslingsplikt og pasientsikkerhet, innsynsrett og forvaltning, arbeidsmiljø og -kultur, ytringsfrihet og manglende varslervern.Det er grunn til å tro at prosessen som varslere utsettes for, er ganske lik uansett hvilken sektor varselet kommer i; helse- og omsorgstjenestene, justis- og politietaten, innen utdanning eller i en annen offentlig sektor. Boken er aktuell som utgangspunkt for undervisning ved helse- og sosialutdanningene. Boken egner seg også for ledere på ulike nivåer."Ytterst velskrevet og engasjerende bok om hva som kan skje hvis du varsler i psykisk helsevern."Odd Volden, Mad i Norway

Vi har alle ytringsfrihet, og retten og friheten til å varsle følger at dette. Arbeidsmiljøloven setter likevel noen begrensninger for hvor langt man kan gå.

Som arbeidsgiver skal dere legge til rette for at virksomheten har et godt ytringsklima og at det er trygt for ansatte å varsle om kritikkverdige forhold. Begrepet "å varsle" må forstås i vid betydning. En rutine for varsling må ikke være svært omfattende og det er ikke noe i veien for å ta utgangspunkt i et generelt forslag, som så tilpasses virksomheten.

RELATERTE BØKER