Da bøndene seilte

Da bøndene seilte - Alf Kiil | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Alf Kiil
DIMENSJON
3,1 MB
FILNAVN
Da bøndene seilte.pdf
ISBN
3375275096008

BESKRIVELSE

Jektefarten på Bergen, det såkalte bygdefarsbruket, var i mer enn 300 år hovedforbindelsen mellom nord-norske fiskerbønder og kjøpmenn i Bergen. Boken er en studie av det som var selve livsnerven i nord-norsk økonomi helt opp til dette århundre. Forfatteren er bl.a. opptatt av menneskene i systemet, og han formidler inntrykk fra dagligliv i Nord-Norge, fra forholdene om bord på jektene og fra møtet med kjøpmennene i Bergen. Har kildehenvisninger og plansjer.

mars 2015 - 05:00 - Silke var forbeholdt det øverste samfunnslaget, og å håndheve forbudet mot at andre brukte det, var forholdsvis enkelt. Da seilte kapteinen like godt hjem til familien sin. - Passasjerene falt for forslaget og turen ble en suksess, forteller kaptein Raymond Martinsen.

Bilder fra små og store hen delser i juni 1979. 32 bilder ... Da bøndene ble medborgere De ville ha lavere skatter og holde kontroll på embetsmennene.

RELATERTE BØKER