Menneskerettighetene i helse- og omsorgssektoren og NAV

Menneskerettighetene i helse- og omsorgssektoren og NAV - Gro Hillestad Thune, Ane Stavrum | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gro Hillestad Thune, Ane Stavrum
DIMENSJON
11,57 MB
FILNAVN
Menneskerettighetene i helse- og omsorgssektoren og NAV.pdf
ISBN
9347290449712

BESKRIVELSE

Det er lett å tenke at menneskerettighetene uten videre respekteres i Norge., ikke minst innenfor velferdssektoren. Men omsorg gis ofte i utfordrende og uoversiktige situasjoner, kanskje også preget av vanskelige dilemmaer og handlingspress. Derfor er det helt nødvendig at alle som arbeider i helse og omsorgssektoren har tilstrekkelig kunnskap om menneskerettighetene for a kunne handle i trad med disse. Menneskerettighetene er gjeldende norsk lov. God kunnskap om menneskerettighetene hos ansatte og ledere i helse- og omsorgssektoren og NAV, vil bidra til sunne holdninger og redusere risikoen for a gjøre feil i krevende omsorgssituasjoner. Slik kan menneskerettighetene fungere som praktiske verktøY i arbeidet med å sikre tjenester av god kvalitet innenfor velferdssektoren. I denne boken knyttes praktiske utfordringer i helse- og omsorgssektoren og NAV sammen med Norges internasjonale menneskerettighetsforpliktelser. Boken er skrevet for studenter i helse- og omsorgsfag, men er også aktuell for andre profesjonsgrupper med bakgrunn i jus, psykiatri eller psykologi. Gro Hillestad Thune er advokat og har arbeidet som menneskerettighetsjurist både internasjonalt og i Norge i mer enn 25 ar. Hun har vært medlem av Den europeiske menneskerettighetskommisjon, som nå er innlemmet i Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. Ane Stavrum er utdannet jurist og arbeider hos Helse-, sosial- og eldreombudet i Oslo. Hun har tidligere vært rådgiver ved Bame- og familieseksjonen hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus og høgskolelektor ved Institutt for sosialt arbeid og familieterapi, Diakonhjemmet Høgskole.

Tradisjonelt er den medisinske forståelsen av helse blitt definert som fravær av sykdom, og behandlingen har fått stor plass. Liv Guldal, Mette Haraldsen, Ane Stavrum, Olaug Strand og Anne Tveit. Legg i ønskeliste.

Menneskerettighetene handler om forholdet mellom staten og individene: Statene har makt til å styre og bestemme over individene, ... Helse og omsorg.

RELATERTE BØKER